Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Egina

Egina är lite av Atenbornas semesterparadis bara 25 km sydväst om Aten. Ön har otroligt fina sandstränder som passar barnfamiljer men ingen egen flygplats.

Var ligger Egina?

Grekiska ön Egina ligger i Saroniska bukten och ingår tillsammans med Poros, Spetses, Hydra m.m. i de saroniska öarna. Ön ligger endast 25 km sydväst om Aten.

Hur stor är Egina?

Egina är c:a 77 km² stor, alltså rätt liten. Den har c:a 12000 invånare där de flesta bor i huvudorten Egina stad på öns västra sida

Vad betyder Egina?

Egina eller Aegina (grekiska Αίγινα) har fått sitt namn efter Aegina, mor till hjälten Aeacus som föddes på ön och blev öns kung. I andra berättelser är det däremot Europa som födde Aeacus.

Zeus ska ha varit Aeacus far. Bland Aeacus söner finns Peleus, Telamon och Phocus. Han var också farfar till trojanska krigarna Achilles och Telemonian Ajax.

Egina – 10 bästa grekiska öar, hamnen i Ayia Marina

Finns det fina stränder på Egina?

Egina har otroligt fina sandstränder, däribland stranden i Agia Marina / Ayia Marina med en massa tavernor som serverar mat och drycker direkt på stranden eller bakom stranden. Vattnet är långgrunt och passar barnfamiljer. Här finns också möjlighet till olika vattensporter.

Andra fina stränder är Avra beach, Panagits beach, Klima beach, Marathonas beach, Perdika beach och Vagia beach.

Har Egina egen flygplats?

Nej, Egina har ingen egen flygplats. På grund av närheten till Aten är det bästa sättet att ta snabbfärjan från Pireus istället.

Sandstränderna på Egina passar barnfamiljer
Sandstränderna på Egina passar barnfamiljer (Photo by Belle Co on Pexels.com)
%d bloggare gillar detta: